HJÄLP OSS ATT HJÄLPA

PlusGiro 35 28 62-7.

Nu också med

SWISH 123 419 70 26.

Våra sponsorer:


 

Djurskyddet 

Temperatur i bilen

KLICKA PÅ TABELLEN OVAN. BRA ATT KÄNNA TILL INNAN MAN LÄMNAR EN HUND, KATT ELLER BARN I BILEN!

TÄNK PÅ ATT BARA NÅGRA MINUTER KAN RÄCKA FÖR ATT EN INDIVID SKA PLÅGAS OCH I VÄRSTA FALL DÖ I BILEN! 

KOKAS HELT ENKELT IHJÄL!

________________________

Tveka aldrig att kontakta polisen om ni ser någon som behandlar ett djur illa! Gå på er magkänsla, tycker ni något är fel så är det bättre att ringa en gång för mycket än inte alls!

Ring 112 vid akuta ärenden eller 114 14 vid ej brådskande.

 

CHILLA ÄR HEMMA IGEN!

 Tusen tack för er hjälp!

KATTERNA HAR FÅTT NYTT HEM!
Carina Malmstedt

Bosse har bott hos oss i ett drygt år och har det hur bra som helst. Han trivs så bra med att få vara både ute o inne. Har också fått en kattkompis i grannkatten Svante.

 

 

Jag rekommenderar Din Studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lilla ANNABELLE, ca tre år, kom till Tassebo den 1 maj, högdräktig.

Den 2 maj födde hon sex friska små bebisar. Vilken tur att hon hann komma in till oss, annars hade hon fött ute någonstans och ungarna hade haft svårt att klara sig.

Tassebo tar emot intresseanmälningar på Tassebo, boka tid med Marianne 0705-874928, tidigast när källingarna är 12 veckor den 24 juli.

Se vidare i fliken Katter söker hem!

KATTEN ALMA PÅ RYMMEN I ÖDÅKRA!!!
Hon försvann måndag 19 juni. Hon är svart med vita tassar. Hon är liten i växt, kastrerad, tatuerat (9C925) på höger örat och chippad. Alma är alltid ute dagtid och kommer hem på kvällen och sover i huset. Hon kommer också flera gånger på dagen hem och får foder och vill ha kärleksfull omsorg. Kanske är hon skadad och rädd? Vet du något om Alma? 
Seija, Saturnusgatan 172 i Ödåkra, mobil: 0704798248 
email: seija.alakiuttu@gmail.com

Se fler efterlysta katter i fliken Efterlysningar

Nyinkomna katter,

se vidare i fliken Katter söker hem!

KATTEN BRUNO PÅ RYMMEN I JONSTORP!
Han försvann tisdag 23 maj. Han är vit med svart svans och tre svarta punkter på huvudet. Han är kastrerad och chippad (ID 276095610117100). Bruno är alltid ute dagtid och kommer hem på kvällen och sover i huset. Han kommer också flera gånger på dagen hem och får foder och vill har kärleksfull omsorg. Kanske är han skadad och rädd? 
Doreen, Norra Kustvägen 577, Jonstorp,

mobil: +49 162 2668582
email: weiche.doreen@gmail.com

SÖKER NYTT HEM TILL MIN ÄLSKADE KATT SNAITIS
Snaitis är en ca 3 år gammal honkatt. Veterinären har uppskattat hennes ålder då hon hittades två år sen. Snaitis är vaccinerad, kastrerad och zip bemärkt. Hon är rädd för andra vuxna katter men mycket hundvan. Skulle gärna ha möjlighet att vistas ute på en gård men går även bra som innekatt. Söker nytt hem på grund av allergi i familjen. la0335bj-s@student.lu.se Mvh Laura Björk.

KATTEN SPOOK PÅ RYMMEN I MÖLLE!
Spook som är en nästan två år gammal okastrerad men chipmärkt hankatt försvann i Mölle den 1 maj. Vi är så oroliga att det har hänt honom något. Han är van att vara ute men har aldrig varit borta så här länge tidigare.
kehlin@yahoo.se. Med vänlig hälsning/Kerstin Ehlin.

SKÄNK GÄRNA EN SLANT - STOR SOM LITEN. 
PlusGiro 35 28 62-7. SWISH 123 419 70 26.

ÅRETS PÅSKMARKNAD - VÄLBESÖKT AV MÅNGA KATTVÄNNER! - KAFFESERVERING MED VÅFFLOR - LOPPIS - LOTTERI - ÖPPET HUS AV KATTHEMMET.

Tack alla besökare för intresset av Tassebo verksamhet med lotteriet som gick åt som smör i solen fastän solen inte var framme på den lite kyliga och gråmulna dagen och servering som värmde med våfflor och kaffe samt loppisförsäljning.

- Tassebo tackar alla Givare, Besökare, Sponsorer och Volontärer för Påskmarknadsdagen där tusentals prylar bytte ägare och inbringade medel till Tassebo's verksamhet.

KATT PÅ RYMMEN I HELSINGBORG
Försvann från Augustigatan 3, 14 april, innekatt som håller på att bli utekatt. Kontakta Åsa vid iakttagelse, 0701322589.

VÅR KATT MILO HAR SPRUNGIT BORT I VIKEN!
Han liknar en norsk skogskatt. Mycket yvig svans och tjock päls. Tigermönstrad brunsvart. Trekantigt huvud. Öron är ljusa innanför och mörka utanpå. Han är 11 månader och lite rädd av sig. Van att gå utomhus, men inte där han sprang bort på Ringvägen i Viken. Han gör gnälliga ljud ifrån sig när han blir rädd. Tatuerad på vänstra örat. 4H569.
Vid iakttagelse ring Camilla, 0706 30 00 11.

TIFFY ÄR PÅ RYMMEN i KLIPPAN/Järnvägsgatan!
Hon försvann i Klippan natten mellan den 10-11 april. Hon är van ute- och innekatt men är aldrig ute mer än 1-2 h gången. Hon lyssnar till namnet Tiffy. Hennes jamande är ganska "hest". Tiffy är inte id-märkt men har ett rosa halsband (om det inte ramlat av). Hon är kastrerad så hankatter har hon inte brytt sig om de senaste 7 åren. Hon fyller 13 i år. Vi tror att hon kanske blivit instängd nånstans eller kanske kommit med ett fordon. Hon är svartbrun med fluffig långhårig päls. Enda vita på henne är ett morrhår. Emmy 0704853251, 0703532594.

SKOGSKATTERNA ALICE OCH ELSA SÖKER GEMENSAMT HEM
Alice och Elsa är två skogissyskon på 7 år som söker ett gemensamt hem där de kan gå ut och in. Det nya hemmet ska vara på landet eller om man bor där det är bilfritt och inte för stort bostadsområde. De är steriliserade, id-märkta och vaccinerade. Alice är pratig och mycket tillgiven medan Elsa är lite mer blyg. Då de alltid har haft varandra är det viktigt att de kommer till samma hem.
Pris 2.000 kr och då är deras saker inkluderade.
Vid intresse ring Paul, 0703-529703.

TVÅ SYSKONKATTER SÖKER NYTT HEM ! ! !
Söker intensivt efter ett nytt hem för mina tjejer, 2 systrar, steriliserade, på 5 år som måste placeras om. 
Lasse Göransson 0733277357.

KATTEN JASMIN FRÅN TASSEBO I SITT NYA HEM!
Underbar start med lilla Jasmin. Hon har tittat på allt, luktat på allt, hälsat på och gosat med alla, ätit, lekt, och spunnit så det dånar. Nu vilar hon. Mvh Karin.

Se vidare i fliken Utplacerade katter!

SKÄNK GÄRNA EN SLANT - STOR SOM LITEN. 
PlusGiro 35 28 62-7. SWISH 123 419 70 26.

VILSEN HONKATT I ÅSTORP SÖKER SIN ÄGARE ! ! !
Upphittad honkatt, rätt så ung. Kom till oss lördag kväll och var hungrig. Vi har själv 2 katter som ej gilla att hon kom in. Vi gav henne mat, sen var vi tvungen att släppa ut henne. Hon har varit utanför hela natten. 
Nu tog vi in henne igen . . . Jonas, 0720112137.

Fler katter under fliken Upphittade katter!

BUSAN - 6-årig cremefärgad nyinkommen social omplaceringskatt. Inne- och utekatt, ensamkatt, ej barn.

Se fler katter i fliken Katter söker hem!

 

SKÄNK GÄRNA EN SLANT - STOR SOM LITEN. 
PlusGiro 35 28 62-7. Nu också med SWISH 123 419 70 26. 

TASSEBOBLADET skickas ut till de som skänker via PlusGiro, ej Swish eftersom det saknas adressuppgifter.

SENASTE TASSEBOBLAD FINNS HÄR ! ! !

Vänligen meddela Tassebo om den efterlysta katten har kommit tillrätta eller utannonserad katt är utplacerad! kontakta@djurhemmet-tassebo.se 

FÖRSVUNNEN KATT fr ÅSTORP (Björnekulla industri)
Vår katt Truls har försvunnit för ungefär 3 veckor sedan. Han är ett och ett halvt år gammal, Truls är helt vit och har blåa ögon. Har ett lila halsband med vita hjärtan. Snälla snälla hjälp oss hitta vår katt igen . . . Josefine Nilsson, Zigge97@hotmail.com, 0734-218118.

Se fler efterlysta katter i fliken Efterlysningar

UPPHITTAD KATT PÅ RINGSTORP
Vi har hittat den eller rättare sagt den bor under vårt trädäck. Den verkar van vid människor men är rädd. Vi hoppas att den ska komma tillrätta för det känns inte som en katt som är van att leva ute. Mvh Lena 0707883556.

Fler katter under fliken Upphittade katter!

ALICE 2 ÅR EFTERLYSES 
försvann fredag 11 nov från Tågaborg/Stattena Helsingborg. Svart med vitt bröst och vita tassar.Hon har långa ben, stora ögon och är slank. Inget halsband då hon är en innekatt. Hon är inte märkt eller chippad.  
Lina, 0707942946, Linaalfredsson1122@gmail.com.

Se fler efterlysta katter i fliken Efterlysningar

SKÄNK GÄRNA EN SLANT - STOR SOM LITEN. 

PlusGiro 35 28 62-7. Nu också med SWISH 123 419 70 26.

 

. . . MJAUUUUU! . . . vi är en grupp Kattfamiljer (35 st) som startat projektet KATTERNAS GULDPENG . . . varje månad skramlar vi ihop så mycket KATTGULD vi kan och skänker det sedan i slutet av månaden till ett Katthem vi tillsammans valt ut . . . septembers KATTGULD kommer således att tillfalla er i Tassebo . . . har själv i egen päls varit och besökt er tillsammans med mina Människor och frääääzt ihop med självaste drottning Selma! . . . DET ni!!! . . . senast på måndag kommer 1.725 slantar KATTGULD flyga över till ert konto . . . vi hoppas nu att detta kan hjälpa till i er STORA strävan för utsatta Katter . . . vänliga och varma tazzar från ambassadör Skrållan von Diva med VÄNNER.

FEM KATTER SÖKER NYA HEM VARDERA!!!

De behöver akut nya hem. De är tama men ovana vid nya människor och behöver därför komma till förstående människor som kan ge dom lite tid att vänja sig. Dessa katter är både inne- och utekatter. 
Mail: IngridNordengren@gmail.com Mvh Ingrid.

LEKA, hona, 4 år. Vit med svart på huvudet och helsvart svans, samt en rund svart fläck på höger sida. Kastrerad med flankteknik och öronmärkt. och chippad. (denna katten har varit försvunnen en tid)

NOSSE, hane, 4 år, svart/vit symmetrisk teckning. Kastrerad och öronmärkt. 

RANDI, hane, 4 år, vit med svart på huvudet och svart/vitrandig svans. Kastrerad och öronmärkt.

TASSA, hona, 4 år. Fläckig med vit nos, tre-färgad. Kastrerad med flankteknik och öronmärkt. och chippad. 

LILLASYSTER 13 år. Hona, (Mammakatten). Fläcklig. trefärgad. Svart i halva ansiktet. Kastrerad med flankteknik och öronmärkt / chippad

Nu har vi lämnat över ytterligare 120 kg Bilanx och denna gång till Katthemmet Tassebo i Helsingborg! Marie blev jätteglad och tackar er alla som föreslog att Stiftelsen Djurhemmet Tassebo I Helsingborg. www.djurhemmet-tassebo.se skulle bli ett av de katthem som fick dela på det dryga tonnet Bilanx ni hjälpte oss att få ihop! Tassebo är fullt av fina, goa katter som behöver ett nytt hem, så har ni möjlighet....åk dit och adoptera en katt!!!

Pooler - en dödsfälla för djuren ! ! !

Tyvärr händer det allt fler olyckor där djur drunknar i folks trädgårdspooler, detta för att allt fler familjer skaffar sig pooler. Även de som är övertäckta, är en dödsfälla om det finns den minsta glipa i överdraget. 
  Törstiga djur gör allt för att nå vatten och när de väl har fallit ner kan de inte ta sig upp igen! Har ni grannar som har pooler, prata med dem så att de har något som djur kan ta sig upp med om de ramlar ner. Säger de att de har den övertäckt, hör då så att det inte finns en enda glipa i skyddet.
  Även vintertid är poolerna en dödsfälla. När ett djur faller ner kan det inte ta sig upp då det är för högt att hoppa upp och oftast är poolerna övertäckta. Be era grannar även här, att ha en stege kvar och en glipa i skyddet där stegen är, så att djuren har en möjlighet att ta sig upp.
  Blir ni av med er katt, börja med att titta i både övertäckta och icke övertäckta pooler för risken är att den är där! Är där vatten är det tyvärr för sent att rädda den men på vintern när poolen är tom blir det en fruktansvärd död där de svälter långsamt till döds . . .
 

ARTIKEL I HD OM TASSEBO:

KLICKA NEDAN eller se videon i här!

Katthemmet överfullt

- kan inte ta emot fler  

SKÄNK GÄRNA EN SLANT - STOR SOM LITEN. 
PlusGiro 35 28 62-7. Nu också med SWISH 123 419 70 26.

 

Djupdykning i kattarkivet

Lördagen den 8 augusti 2015 var det internationella kattdagen. Det firade vi med en djupdykning i kattarkivet. Varning för sötchock. 

 _______________________________

Vi har intagningsstopp av katter tills vidare.

 Vi har en lång lista på katter som väntar på att få komma in och de måste vi först ta hand om.

 Gå in på "Hittekatter i fokus" i länken längst ned på sidan så hittar ni fler djurorganisationer där.

http://hittekatter.ifokus.se/articles/4d7148b1b9cb46222705cd99-alla-katthem-i-sverige

__________________________ 

  HD Play filmade katterna hos oss! Videos  - klicka här!