Att skaffa katt från Tassebo . . .

börjar alltid med ett besök där man tittar på katterna och fyller i en intresseanmälan, bl a hur katten skall bo.

Styrelsen vill att katten ska ha tillgång till daglig utevistelse och då får balkong/terass/marklägenhet vara inhägnad för detta ändamål. Djurskyddslagen kräver att balkong är innätad. Finns det trafikerade gator i anslutning till villafastigheten så föreskriver vi att det finns en inhägnad rastgård intill huset till katten pga olycksrisken.

Antingen hittar man en katt direkt som man skriver intresseanmälan på eller så går man hem och funderar. Det är viktigt att det blir rätt då man skall ta hand om katten i 10-20 år.

  Vi vill påpeka att man aldrig kan få med sig en katt direkt, utan att det tar minst en vecka innan man kan hämta sin nya familjemedlem.

  Alla intresseanmälningar gås igenom av några styrelsemedlemmar som bestämmer om man blir godkänd eller ej. Detta för att försöka hitta så bra hem som möjligt till varje katt, som redan haft det tufft.

  Om man blir godkänd bestäms dag och tid för hämtning. Vid hämtningen får man skriva på ett kontrakt där man förbinder sig att ta väl hand om katten och om man av någon anledning inte kan ha katten kvar skall katten återlämnas till oss. Vid adoption av en katt betalar man en omvårdnadskostnad på 1.200 kr oavsett ålder eller kön.

Vid intresse eller frågor:

Kontakta oss genom att klicka här!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Att bli med katt är väldigt roligt samt ett mycket fint sällskap, alla katter har sin egna unika personlighet.

Men samtidigt är det ett mycket stort ansvar man tar på sig.